1 Pont del Diable
El Pont del Diable està situat entre Martorell i Castellbisbal sobre el riu Llobregat. Aquest element singular és d'origen romà, del segle I aC, tot i que actualment es pot observar la reconstrucció del pont gòtic de 1283.

2 Accés des del Pont del Diable
Una de les actuacions singulars realitzades dins del projecte global de recuperació social i ambiental del riu Llobregat és la de l'accés des del Pont del Diable al nou camí del marge esquerre del riu.

3 Basses de recàrrega de Ca n'Albareda
Una de les actuacions ambientals destacades en la recuperació del tram metropolità del riu va ser la de recuperar les basses de recàrrega de l'aqüífer a la zona del meandre de Can Albareda.

4 Passarel·la Blava i àrea de picnic de Castellbisbal
La passarel·la o passera blava connecta els dos marges del riu a l’altura de Castellbisbal i permet així a vianants i ciclistes creuar d’un a l’altre marge.

5 Parc de la Solana i passarel·la Groga
El parc va ser construït com a protecció del casc urbà de Sant Andreu de la Barca davant la pertorbació acústica i visual de l'autovia A-2.

6 Riera de Corbera
Especialment interessant per les seves formacions geològiques fruit de l’erosió de la riera sobre el llit rocós de tons torrats i rogencs on hi ha espectaculars bassals i salts d’aigua.

7 Torre mirador del Papiol
L’any 2007, la insuficiència de pluges i la disminució de les reserves regulades d’aigua van obligar el Govern de la Generalitat de Catalunya a aprovar el Decret 84/2007, de 3 d’abril, d’adopció de mesures excepcionals.

8 Riera de Vallvidrera
Al municipi de Molins de Rei, s’ha recuperat la part baixa d’una de les vies principals de penetració al parc natural de Collserola que remunta la serra.

9 Aiguamolls de Molins de Rei
Als anys 60, l’antic Instituto para la Conservación de la Naturaleza (ICONA) adquirí la propietat de la zona i hi féu una plantació de pollancres.

10 Basses d’infiltració de Sant Vicenç dels Horts
El sistema de basses d’infiltració ubicat al municipi de Sant Vicenç dels Horts, igual com passa al de ca n’Albareda a Castellbisbal, consta de dues basses diferenciades.

11 Parc del Llobregat
L’accés principal al riu Llobregat des de Sant Feliu de Llobregat es realitza a través d’un camí paral·lel a la riera de la Salut que surt des del Parc del Llobregat.

12 Colonia Güell
La Colònia Güell era una colònia industrial situada al municipi de Santa Coloma de Cervelló que es dedicava al tèxtil.

13 Pícnic de la Riera Pahissa
Un espai sobre el riu tradicionalment utilitzat pels habitants de Sant Joan Despí per a l’oci i les activitats esportives.

14 Parc fluvial de Sant Boi de Llobregat
El Parc Fluvial de Sant Boi recupera per a la ciutadania una gran espai anteriorment ocupat per antics horts il·legals situats molt a prop del centre urbà de Sant Boi de Llobregat.

15 Torre mirador de Sant Joan Despí
L’any 2007, la insuficiència de pluges i la disminució de les reserves regulades d’aigua van obligar el Govern de la Generalitat de Catalunya a aprovar el Decret 84/2007, de 3 d’abril.

16 Meandre de Sant Joan Despí
Un meandre és un revolt molt pronunciat en un curs d'aigua. El meandre es forma quan el moviment de l'aigua del riu erosiona les ribes i amplia la seva vall i esdevé força planera.

17 Termes romanes
Les Termes Romanes de Sant Boi són els banys pertanyents a una propietat privada de l'època més ben conservats de Catalunya. Van ser construïdes durant les acaballes del segle II dC, en un època d'esplendor de la zona.

18 Bosc dels Amics de la UPC
El Bosc dels Amics de la UPC es troba al marge esquerre del riu Llobregat, a la frontera del terme municipal de Cornellà de Llobregat.

19 Passarel·la de Cornellà
Es tracta d’una estructura vital per a l’articulació d’itineraris que es plantegin al llarg dels dos marges del riu.

20 Zona de deflectors
Es tracta d'elements construïts que ajuden al procés de meandrificació del riu tot diversificant els hàbitats ecològics fluvials tant aquàtics com terrestres. També afavoreixen la infiltració natural d’aiguades del riu a l'aqüífer.

21 Masia de Can Comas
La masia de Can Comas es troba situada al bell mig del Parc Agrari del Baix Llobregat, al municipi del Prat de Llobregat.

22 Accés fluvial de l’Hospitalet de Llobregat
El projecte s’integra dins del conjunt d’intervencions que s’estan duent a terme per la recuperació de l’espai fluvial del Llobregat dins de l’Àrea Metropolitana de Barcelona.

23 Parc lúdic fluvial del Prat de Llobregat
El Parc Lúdic Fluvial és la porta d’accés al riu Llobregat des del municipi del Prat de Llobregat.

24 Espais naturals del Delta del Llobregat
El delta del Llobregat està format per una extensa plana que ocupa 98 km2 entre el massís del Garraf i Montjuïc, i el congost de Sant Andreu de la Barca al nord.

25 Estanys de Cal Tet i Ca l’Arana
Cal Tet i Ca n’Arana formen part dels espais protegits del delta del Llobregat des de l’any 1987, quan es van declarar les Reserves Naturals Parcials de la Ricarda-Ca l'Arana i el Remolar–Filipines.

26 Mirador i desembocadura del riu Llobregat.
La desemboca del riu Llobregat forma un gran i important delta de 100 km² on es troben les instal·lacions portuàries i aeroportuàries de la ciutat de Barcelona i la seva àrea metropolitana.

27 Antiga caserna dels Carrabiners i l’edifici del Semàfor
Els primers edificis de la caserna daten del 1844. La seva construcció va ser promoguda pel Cos de Carrabiners Reials per reprimir el contraban, especialment de tabac, i vigilar la costa. 

28 Sistema de platges metropolitanes
El Llobregat desemboca a la mar mediterrània formant un Delta d’uns 100 Km2 on hi trobem una gran varietat d’espais naturals.