Itinerari Naturalista per la llera del Riu Llobregat

El passat diumenge, 27 de gener del 2013, va tenir lloc al Parc Riu Llobregat l’Itinerari Naturalista per la llera del riu Llobregat, una excursió guiada emmarcada en el cicle d’activitats als parcs, platges i rius Metropolitans.

Un grup d’unes 25 persones, acompanyades d’un guía especialitzat, van participar en aquesta caminada, que va durar de les 11 hores a les 13.15.

La comitiva va sortir de l’estació de FGC de Sant Boi de Llobregat, i de seguida va accedir a la llera del riu a través del Parc Fluvial de Sant Boi, un dels espais condicionats per l’Àrea Metropolitana de Barcelona, que ha permès al municipi tenir un accés directe a aquest espai natural.

Mentre el guía oferia explicacions sobre l’entorn, el grup va baixar pel marge dret del riu. Ja des del primer moment, els participants van poder observar espècies característiques del Parc Riu Llobregat.

L’àlber, el pollancre i el canyís són alguns dels exemples de flora que s’hi van trobar. Pel que fa a les espècies animals, els visitants en varen poder apreciar un bon nombre.

Esplugabous, corriols, ànecs de coll verd i fins i tot algún blauet van deixar-se veure i fotografiar pels excursionistes.

Després de creuar el riu per un dels guals existents, la caminada va continuar pel marge esquerre, a la zona del Bosc dels Amics de la UPC. El guía va anar alternant explicacions sobre el medi natural amb altres de carácter històric i social, que van ser seguides amb interès.

Després de tornar a creuar el riu per la passera de Cornellà, el grup va pujar novament pel marge dret fins a Sant Boi de Llobregat. Pel camí es van poder apreciar altres espècies animals, com la polla d’aigua o el bernat pescaire.

Pots veure fotografies de l'activitat en aquesta galeria.


 

 

© Consorci per la recuperació i conservació del riu Llobregat. Tots els drets reservats.