Taller “Identificació de macroinvertebrats aquàtics

El dissabte 11 de maig va tenir lloc, al Camí de Bellvitge, a l’Hospitalet de Llobregat, el taller “Identificació de macroinvertebrats aquàtics: els habitants secrets del riu Llobregat”, organitzat per l’Àrea Metropolitana de Barcelona, el Museu de Ciències Naturals de Barcelona i l'Ajuntament de l'Hospitalet de Llobregat.

En aquest taller, la finalitat era descobrir les espècies d’invertebrats que viuen al riu, un tipus de fauna que sovint passa desapercebuda, però que té una funció molt important en la conservació de l’ecosistema fluvial del Llobregat.  Després de la identificació d’aquests animals i la seva observació, a càrrec de personal especialitzat, els assistents van participar en un debat sobre la importància d’aquestes espècies.

Alguns dels animals que es van poder observar van ser: Tubificidae (cuc), Physidae (caragol aquàtic), Procambarus clarkii (Cambaridae, cranc vermell americà), Baetidae (efímera), Caenidae (efímera), Platycnemididae (espiadimonis), Chironomidae (mosquits d’eixam), Hydrophilidae (escarabat), Gambúsies o Tortugues de Florida, aquests dos últims animals vertebrats.

 

 

 

© Consorci per la recuperació i conservació del riu Llobregat. Tots els drets reservats.