Taller de construcció i col·locació de caixes niu

El passat dia 15 de febrer va tenir lloc al Parc Riu Llobregat, a l´alçada de l´Hospitalet de Llobregat, l´activitat de construcció i col•locació de caixes niu.

El taller va comptar amb un gran èxit de participació, amb 21 persones prenent-hi part, que van accedir al riu a través del camí de Bellvitge, adequat per l´AMB el 2011.

L’activitat va sorgir com a actuació de lluita integrada contra les plagues de la vegetació plantada en la restauració del Tram Metropolità del riu Llobregat.

El taller va consistir en el muntatge previ de les caixes i després la seva col•locació als arbres de la riba. Cal dir que aquests mateixos arbres van ser plantats l’any 2009 per l’AMB sobre els  deflectors, els elements construits per afavorir que el riu crei meandres per ell mateix.

Els educadors van explicar quin tipus d’ocells podem trobar al riu, quins són els insectívors que poden controlar les plagues i quins d’aquests poden ser els habitants de les caixes.

Cada caixa serà supervisada un cop l’any per part dels educadors per veure si està o ha estat ocupada, i ho traslladaran a les famílies que han penjat el niu. També es va oferir a les famílies la possibilitat de fer el seguiment elles mateixes.


 

 

© Consorci per la recuperació i conservació del riu Llobregat. Tots els drets reservats.